Information om området Nacka Strand

Nacka strand är en levande stadsdel i belägen i centrala Nacka. Här hittar du som boende eller besökare bekvämligheter såsom restauranger och caféer, foodtrucks, padelbanor, spa och gym. Dessutom finns en blombutik, flera postombud, en mindre mataffär, en tobaksaffär, frisör mm. Hotell J ligger beläget fint nere vid vattnet och passar både turister, besökare och företag. I området har många företag kontor och det finns kontorshotell för de som är på jakt efter kontorsplats. Nere på kajen i Nacka Strand sker mycket utveckling och de senaste åren har både restauranger och caféer flyttat hit. Extra trevligt en sommarkväll i den härliga kvällsolen! Här finns mer information om området kring kajen.

Det går ett fint promenadsstråk längs med Nacka Strands vatten som fortsätter in i Svindersvik och tar dig till Svindersviks Brygghus och vidare. Kollektivtrafiken är god, flera bussar trafikerar Nacka Strand. Dessa tar dig till Slussen på ca 10 minuter. Utöver bussar finns även den härliga pendelbåten som tar dig till Nybroplan eller ut mot Ropsten. Även vissa Vaxholmsbåtar trafikerar Nacka Strand för dig som vill vidare ut i skärgården. Tunnelbanan som byggs kommer att trafikera Nacka Forum, vilket kommer innebära ännu bättre kommunikationer för boende i Nacka Strand. Här kan du läsa mer om bygget av tunnelbanan.

Runt hörnet finns Nyckelviken, ett naturreservat som även erbjuder café, korvgrillning, djur, badmöjligheter, promenad- och cykelstråk mm. Här finns mer information om Nyckelviken.

Området Nacka Strand erbjuder flertalet skolor och förskolor. I Nacka Strand finns för tillfället en mindre matbutik samt en närlivs, men bara några minuter bort med bilen eller en snabb promenad finns Nacka Forum där många av de bekvämligheter som önskas finns. Beläget precis brevid Nacka Forum finns ICA Maxi Nacka, en stor och välsorterad matbutik som erbjuder det mesta.